The Automated Negotiating Agent Competition (ANAC) is an international tournament that has been running since 2010 to bring together researchers from the negotiation community. ANAC provides a unique benchmark for evaluating practical negotiation strategies in multi-issue domains and has the following aims:
This year, we introduce five different negotiation research challenges:
We expect innovative and novel agent strategies will be developed, and the submitted ANAC 2021 agents will serve as a negotiating agent repository to the negotiation community. The researchers can develop novel negotiating agents and evaluate their agents by comparing their performance with the performance of the ANAC 2021 agents.
Design a negotiation agent for bilateral negotiation that can learn from every previous encounters while the tournament progresses.
Explore the strategies, nuances, and difficulties in creating realistic and efficient agents whose primary purpose is to negotiate with humans.
Design and build an autonomous agent that negotiates on behalf of a factory manager situated in a supply chain management simulation.
Build an agent that is able to build consensus with other actors (who are potentially deceptive), identify agents of the opposing team and coordinate to vote them out of the game.
You can find the winners for each league.
[AIWol NLP Task]
You can find the finalist for each league. The ordering does not reflect the actual ranking. They are sorted alphabetically. Note that the actual ranking will be announced in ANAC session during the IJCAI 2021.
[AIWol NLP Task]
|Welcome: 10 min||8:00am-8:10am||10:00am||11:00am||5:00pm||4:00am|
|Automated Negotiation League: 50 min||8:10am-9:00am||10:10am||11:10am||5:10pm||4:10am|
|Break: 15 min||9:00am-9:15am||11:00am||12:00am||6:00pm||5:00am|
|WereWolf Game League: 50 min||9:15am-10:05am||11:15am||12:15pm||6:15pm||5:15am|
|Break: 15 min||10:05am-10:20am||12:05am||1:05pm||7:05pm||6:05am|
|Supply Chain Management League: 50 min||10:20am-11:10am||12:20am||1:20pm||7:20pm||6:20am|
|Break: 20 min||11:10am-11:30am||1:10pm||2:10pm||8:10pm||7:10am|
|Human-Agent League: 50 min||11:30am-12:20am||1:30pm||2:30pm||8:30pm||7:30am|
|Discussion: 40 min||12:20pm-1:00pm||2:20pm||3:20pm||9:20pm||8:20am|
The session in each league will be include: